Ostopalveluna toteutettava psykologin työ on toiminnan ja talouden kannalta hyvä ratkaisu silloin, kun rekrytointi tuottaa vaikeuksia. Lisäksi se on käytännössä ainoa tapa saada lyhyehköihin sijaisuuksiin kokenut ja itsenäinen psykologi, joka ei tarvitse opastusta itse työhön tai potilasjärjestelmän hallinnan kaltaisiin käytännön asioihin. Ostopalvelu voidaan toteuttaa suorite- tai tuntiperusteisena laskutuksena. Suoriteperusteinen (yksittäiset tutkimukset) on yleensä tilaajan kannalta huonompi vaihtoehto, koska hinnoitteluun on laskettava mukaan mahdolliset peruutukset, moniammatillinen yhteistyö kärsii, kun psykologi toimii erillään työryhmästä, ja töiden joustava järjestäminen ei ole mahdollista. Tuntiperusteisena laskutuksena psykologi tekee töitä samalla tavalla kuin palkkasuhteessa olevat, mutta sopimus voidaan irtisanoa lyhyellä varoitusajalla jos toimeen saadaankin palkattua toinen tekijä.

PSYKOLOGIT

Sanna Aulankoski

  • Aikuiset

Lotta Heiskanen

  • Aikuiset

Kirsi Honkalampi

  • Aikuiset

Hanna Koivisto

  • Nuoret, aikuiset

Vojna Tapola

  • Aikuiset

”Sinun kanssa on helppoa tehdä töitä ja tuntuu että todella toimimme yhdessä” (työterveyshoitaja)
”Hyvä hahmotuskyky tilanteen kokonaisuudesta ja konkreettiset ehdotukset” (työterveyslääkäri)”
”Yhteistyömme on nyt kestänyt jo 8v ja on vaikea kuvitella etten tulevaisuudessa olisin jollain tavalla sinun kanssa edelleen työskentelemässä” (psykiatrian erikoislääkäri, ylilääkäri Heidi Mehik-Vasar, HUS)

Risto Valjakka

  • Lapset, nuoret, aikuiset
  • Olen tehnyt psykologin töitä ostopalveluna lasten- ja nuorisopsykiatrian poliklinikalla ja osastolla, perheneuvolassa ja aikuispsykiatrialla sekä työterveyshuollossa.

“Työskentelin Riston kanssa kaksi vuotta aikuispsykiatrian poliklinikalla ja päiväosastolla. Erottuvimmat vahvuudet ovat hyvän ilmapiirin luominen, asiantuntevuus ja (suuressa mittakaavassa) täsmällisyys … ihan paras työkaveri, ikävä tulee joka paikassa” – Sanna Kumpumäki (psykiatrian erikoislääkäri)

”Työskentelin Riston kanssa kaksi vuotta nuortenpsykiatrian osastolla ja lastenpsykiatrian poliklinikalla. Risto on työkaverina luotettava ja helppo. Työt tulevat tehtyä ajallaan ja riittävällä perusteellisuudella. Tiimityössä Risto on aktiivinen ja joustava, kollega saa aina tarvitessaan apua.” – Eija Sinervä (psykologi, lastenpsykoterapeutti VET)

”Riston kanssa on helppo tulla toimeen. Hän on työkaverina luotettava ja loistavaa seuraa! Riston omaperäinen ja valloittava huumorintaju tekee hyvää välillä raskaidenkin työpäivien keskellä. Risto on työssään perusteellinen ja nopea. Hän jakaa tietoa ja havaintojaan tekemistään tutkimuksista ja on arvostava työryhmän jokaista jäsentä kohtaan. Riston kanssa on hyvä tehdä töitä!” – Uudenkaupungin lastenpsykiatrian poliklinikan työryhmäläiset Terhi Laitila (mielenterveyshoitaja, taideterapeutti), Sari Nurminen (osastonsihteeri), Niina Putro (psykiatrinen sairaanhoitaja, psykoterapeutti), Päivi Uussaari (osastonhoitaja) ja Marika Karjalainen (toimintaterapeutti).