- Psykologian maisteri
- Psykoterapeutti (vaativa erityistaso), kognitiivis-analyyttinen suuntaus
- Kelan palveluntuottajarekisterissä
- Erikoistuminen psykofyysiseen psykoterapiaan (nelivuotinen psykofyysisen psykoterapian koulutus)
- Psykologi, psykoterapeutti, työnohjaaja, kouluttaja, kirjailija ja asahi-ohjaaja.
- Työskentelykielet: suomi, englanti, ruotsi
”Olen herkästi uusista asioista innostuva, mutta myös sitkeä puurtaja. Pidän työni monipuolisuudesta sekä siitä, että pääsen käyttämään erilaisia taitojani luovilla tavoilla. Olen sosiaalinen ja siksi pidän yhteistyöstä. Huumori on tärkeä voimavarani myös työssä.”
Minna Martin on työskennellyt psykologina vuodesta 2002 ja psykoterapeuttina vuodesta 2007. Aiemmalta ammatiltaan hän on fysioterapeutti ja liikuntaryhmien ohjaaja. Taustansa vuoksi hän on ollut erityisen kiinnostunut yhdistämään psykofyysistä työskentelyä psykoterapia- ja koulutustyöhönsä ja on osallistunut vuosien varrella lukemattomiin psykofyysistä näkökulmaa painottaviin koulutuksiin. Hän toimii psykofyysisen hengitysterapian (hengityskoulun) toisena pääkouluttajana ja puheenjohtajana Suomen psykofyysisen psykoterapian yhdistyksessä. Kognitiivis-analyyttisen psykoterapiaviitekehyksen Minna koki omakseen jo psykologian opintojen aikana. Integratiivinen ja syvällinen lähestymistapa tuntuivat sopivan Minnan hahmotustapaan. Päätyössään YTHS:n mielenterveyssektorin psykologina Minna on toiminut vuodesta 2003 alkaen. Hänellä on monipuolista kokemusta terveydenedistämistyöstä ja ryhmien ohjaamisesta opiskelijoille ja ammattihenkilöille. Hän on kehittänyt ryhmäterapiaformaatin jännittäjien auttamiseksi ja on tarjonnut tähän liittyvää koulutusta ympäri Suomea. Lisäksi Minna kirjoittaa aktiivisesti erilaisia julkaisuja, kirjoja, oppaita ja artikkeleita.
“Olet erittäin hyvä pitämään koulutusta, selkeä, fiksu, osaat asiasi ja todella tiedät, mistä puhut. Olet eläväinen ja sinua on helppo kuunnella. Tuottamasi koulutusmateriaali on aivan loistava, sen avulla on helppoa lähteä soveltamaan asioita käytännössä. Harjoitukset olivat silmiä avaavia ja koskettavia. Päivä kolahti sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti.” Koulutuspalaute
“Yksi parhaita koulutuksia, mihin olen koskaan osallistunut – ja olen todellakin osallistunut kymmenien vuosien aikana monenlaisiin koulutuksiin! Loit turvallisella ja läsnäolevalla otteella hyvän työskentelyilmapiirin ryhmään. Kiitos kannustavasta ja rohkaisevasta asenteestasi koulutettavia kohtaan.” Koulutuspalaute
“Psykoterapia Minnan vastaanotolla oli kuin henkistä kuntokoulua. Olen tyytyväinen siihen, ettei hän koskaan ryhtynyt neuvomaan minua ja tietämään puolestani, vaikka joskus pyysinkin suoria neuvoja. Tämä auttoi minua itse ratkomaan oman mieleni solmuja.” Potilaspalaute.
“Psykoterapian avulla olen vihdoin itsenäistynyt ja löytänyt itseni. Minna auttoi tässä olemalla hyväksyvästi läsnä. Hän oli aina kiinnostunut asioista, joista halusin puhua. Ihmissuhteissani on tapahtunut iso muutos. Olen jättänyt tuhoisia suhteita taakseni ja lähentynyt sellaisten ihmisten kanssa, jotka arvostavat minua. Ilman terapiaa en olisi näitä muutoksia uskaltanut tehdä.” Potilaspalaute.
“Minna Martin on luotettava, luovaan vuorovaikutukseen kykenevä yhteistyökumppani. Hän on taitava ryhmien ohjaaja ja ryhmäterapeutti, joka kuuntelee ryhmää herkästi ja osaa selkeyttää sanottamalla ryhmäilmiöitä. Minna Martin on nopea omaksumaan uutta ja hahmottamaan ympärillä tapahtuvaa. Hän on taitava kirjoittamaan psykofyysisistä ilmiöistä.” Maila Seppä, liikuntaterapeutti ja psykofyysisen terapian uranuurtaja.
“Minna Martin, laaja-alaisesti kouluttautunut psykologi ja psykoterapeutti, on ollut perustajajäsenenä Suomen psykofyysisen psykoterapian yhdistyksessä. Hän on toiminut yhdistyksen kymmenvuotisen historian aikana varapuheenjohtajana. Nyt hän johtaa puheenjohtajana yli 300 hengen jäsenistöä. Arvostan Minnaa avarakatseisena ja toimeliaana ihmisenä. Hengitysterapian kirjaprojektin keulahahmona hän on avannut portin laajakatseisempaan ymmärryksen hengityksen keskeisestä merkityksestä kaikissa hoitosuhteissa.” Clara Wickström, psykoterapeutti, Suomen psykofyysisen psykoterapian yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja
“Psykologi, psykoterapeutti Minna Martin on toiminut yli yhdentoista vuoden ajan YTHS:n Turun terveyspalveluyksikön psykologina. Minna Martin on työssään ammattitaitoinen, monipuolinen ja hoidollisesti uusia uria avaava psykologi, joka on erityisen perehtynyt ryhmämuotoiseen hoitoon.” Matti Keinänen, psykiatrian ja kliinisen psykologian dosentti, mielenterveyden ylilääkäri, YTHS, Turku
Yhteystiedot
Minna Martin
Puh. 045 677 5599
Email: etunimi.sukunimi@asiantuntijapsykologit.fi
Kotisivu: www.hengittavamieli.fi
Vastaanotto: Puolalanpuisto 1 A, 20100 Turku
Kirjat ja oppaat
Martin Minna, Nummelin, Berit, Lusenius, Merja (2014) Parisuhdeopas opiskelijoille. 3. uusittu painos, YTHS, opassarja. 1. painos 2008, 2. painos 2009.
Minna Martin, Maila Seppä, Päivi Lehtinen, Tiina Törö (2014) Hengitys itsesäätelyn ja vuorovaikutuksen tukena. 2. uusittu painos, Mediapinta. 1. painos 2010.
Martin Minna, Seppä Maila (2014) Hengitysterapeutin työkirja. 3. uusittu painos, Mediapinta. 1. painos helmikuu 2011, omakustanne, 2. painos syyskuu 2011, Mediapinta.
Minna Martin, Hanna Heiska, Anne Syvälahti, Marianna Hoikkala (2013) Jännittäminen osana elämää opiskelijaopas. 2. uusittu painos, YTHS, opassarja. 1. painos 2010.
Martin Minna, Heiska Hanna, Syvälahti Anne, Hoikkala Marianna (2012) Satoa ryhmästä – opas hyvinvointiryhmän ohjaajalle. YTHS, opassarja.
Martin Minna, Kunttu Kristina (2012) Psykosomaattinen oireilu – potilasopas. 3. uusittu painos, YTHS, opassarja. 1. painos 2005, 2. uusittu painos 2006.
Minna Martin, Hanna Heiska, Anne Syvälahti, Marianna Hoikkala, käännös Berit Nummelin (2011) Att spänna sig är en del av livet – en guide för studerande. YTHS, opassarja.
Martin Minna, Kunttu Kristina, käännös Berit Nummelin (2008) Psykosomatiska symptpm – patientguide. YTHS, opassarja.
Aarnio-Tervo Paula, Friman Anne, Hannula Ritva-Liisa, Lusenius Merja, Martin Minna, Reijonen Ulla (2007) Painavaa asiaa kevyemmästä elämästä – Hyvinvointiopas painonhallintaryhmille. 2. uusittu painos, YTHS, opassarja. 1. painos 2006.
Kongressiesitykset, abstraktit ja posterit
Martin, M. (2013) Breathing as a tool for psychotherapist. A workshop presentation in ICATA 5th International Conference in Málaga. Abstract in conference publication.
Martin, M. (2013) The best way to overcome social phobia and anxiety is to participate in a group. Short papers: Mental health- intervention strategies. An oral presentation in EUSUHM London. Abstrakti kongressijulkaisussa.
Martin, M. (2012) Sigh of relief – psychophysical tools for self-regulation and stress management. A keynote lecture in Studenthealth2012, the 16th Nordic Congress for Student Health, Helsinki. Abstrakti kongressijulkaisussa.
Martin, M. (2011) Tough for the Mind, Rough for the Body. A keynote lecture in EUSUHM, the 16th Congress of the European Union for School and University Health and Medicine, Moscow. Abstrakti kongressijulkaisussa.
Martin, M. (2010) Breathing as a tool to improve selfregulation and selfreflection -workshopesitys pohjoismaisessa opiskelijaterveydenhuollon kongressissa Oslossa. Abstrakti kongressijulkaisussa.
Kokko, M., Martin, M. (2008) New tools for couples. A workshop presentation in 38th EABCT annual congress in Helsinki. Abstract in conference publication.
Artikkelit lehdissä ja kirjoissa
Martin, M. (2011) Hyvinvointia edistävä ryhmätoiminta opiskelijaterveydenhuollossa ja oppilaitoksissa. Artikkeli kirjassa Kunttu K, Komulainen A, Makkonen K, Pynnönen P. (toim.) Opiskelijaterveys. Duodecim.
Martin, M. (2011) Ahdistuneisuushäiriöt. Artikkeli kirjassa Kunttu K, Komulainen A, Makkonen K, Pynnönen P. (toim.) Opiskelijaterveys. Duodecim.
Martin, M. (2011) Vaihto-opiskelu vaatii sopeutumista. Artikkeli kirjassa Kunttu K, Komulainen A, Makkonen K, Pynnönen P. (toim.) Opiskelijaterveys. Duodecim.
Keinänen Matti & Martin Minna (2011) Mielen hengitys paniikkihäiriön psykodynamiikassa ja psykoterapiassa. Artikkeli lehdessä Psykoanalyyttinen psykoterapia nro 7.
Martin M, Wickström C (2009) 5-vuotishistoriikki – Suomen psykofyysisen psykoterapian yhdistys.
Martin M., Kunttu, K. Ruth, K. (2009) Jännittämisongelmien huomioon ottaminen korkeakouluissa, opas ohjaus- ja opetushenkilökunnalle. ESOK opassarja (paperinen ja sähköinen versio).
Martin, M., Nummelin, B., Lusenius, M. (2008) Parisuhdeposterit. Uusittu painos, YTHS:n julistesarja.
Kunttu, K., Martin, M., Almonkari, M. (2007) Nykyopiskelijakin jännittää esiintymistä, mikä avuksi? (aiemmin julkaistu Lääkärilehdessä). Kehräseminaarin julkaisu.
Martin, M. (2007) Ryhmätoiminta terveydenhuollossa (aiemmin julkaistu YTHS:n henkilökuntalehti Piikissä). Kehräseminaarin julkaisu.
Martin, M. (2007) Keho puhuu psykoterapeutille. Psykologi -lehti. 6/2007.
Martin, M., Nummelin, B., Lusenius, M. (2007) Parisuhdeposterit. YTHS:n julistesarja.
Martin, M. (2007) Saaristoseminaari – ruumiillisuus psykoterapiassa. Lounatuuli, Tupsyn jäsenlehti 2/2007.
Martin, M. (2006) Ryhmätoiminta terveydenhuollossa. YTHS:n henkilökuntalehti Piikki 12/2006.
Kunttu, K., Martin, M., Almonkari, M. (2006) Nykyopiskelijakin jännittää esiintymistä, mikä avuksi? Suomen Lääkärilehti 11/2006.
Martin, M., Väyrynen, M. (2006) Painonhallintaryhmän ohjelmarunko. Liite 19. Opiskeluterveydenhuollon opas, Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisuja 2006:12.
Martin, M., Hoikkala, M. (2006) Esiintymisjännityskurssin ohjelmarunko. Liite 20. Opiskeluterveydenhuollon opas, Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisuja 2006:12.
Martin, M., Nummelin-Sundberg B. (2005) Posterisarja Fobiat – määräkohteiset pelot. YTHS:n julistesarja.
Martin, M. (2004) Minäkuva. Artikkeli JuuretON -projektin internetsivuilla.
Martin, M. Suhde itseen. (2004) JuuretON -projektin, YTHS:n ja TYY:n sarjakuvavihko.
Martin, M. (2004) Jännittäjät psykologin silmin. Artikkeli julkaisussa Almonkari, M., Koskimies, R. (toim.): Esiintymisjännittäjille apua. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön tutkimuksia -sarja 37/2004 ISBN 951-9414-80-0.
Martin, M., Nousiainen, M. (2004) Kokemuksia humanistien yleisopintokurssilta. Artikkeli julkaisussa Almonkari, M., Koskimies, R. (toim.): Esiintymisjännittäjille apua. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön tutkimuksia -sarja 37/2004 ISBN 951-9414-80-0.
Martin, M., Nummelin-Sundberg B. (2003) Posterisarja Stressin tunnistaminen. YTHS:n julistesarja.