Outi Kalla

  • Psykologian tohtori
  • Psykoterapian erikoispsykologi
  • Psykoterapeutti (vaativan erityistason psykoterapeutti-/kouluttajakoulutus), integratiivinen suuntaus
  • Kelan palveluntuottajarekisterissä
  • Työskentelykielet: suomi, englanti ja espanja

Pidän työstäni ihmisten kanssa sekä olen innokas ja utelias oppimaan jatkuvasti uutta psyykkisistä ilmiöistä ja elämästä. Suhtaudun avoimesti ja avarakatseisesti erilaisiin näkökulmiin. Tapaani työskennellä kuvaa myönteinen ja kannustava suhtautuminen sekä tutkiva työote.

Outi on työskennellyt psykologina vuodesta 1995 lähtien. Hänellä on työuransa aikana kertynyt laajaa ja monipuolista kokemusta sekä kliinisen psykologin työstä että opetus- ja tutkimustyöstä. Outi työskenteli työuransa alussa kuuden vuoden ajan Madridin yliopistollisen sairaalan psykiatrian poliklinikalla ja osastoilla tehden tutkimusta sekä kliinisen psykologin työtehtäviä. Työhön liittyi terapeuttista hoitotyötä, psykologisia tutkimuksia sekä konsultointia. Vuosina 2002-2010 Outi työskenteli pääsääntöisesti Jyväskylän yliopiston psykologianlaitoksella opetus-ja tutkimustyössä sekä yliopiston Psykoterapian opetus-ja tutkimusklinikalla psykoterapeuttina. Outi väitteli tohtoriksi vuonna 2005. Väitöskirjan aihe koski ensikertalaisten psykoosipotilaiden hoitoa Suomessa ja Espanjassa.

Vuodesta 2010 Outi on työskennellyt osa-aikaisesti opiskelijaterveydenhoidossa terapiapsykologina. Hän on myös toiminut yksityisenä psykoterapeuttina ja työohjaajana vuodesta 2010 lähtien. Outi on opettanut ja kouluttanut vuosien varrella psykologeja ja psykologian opiskelijoita erilaisissa opinahjoissa mm. Jyväskylän yliopistossa, Jyväskylän ja Kymenlaakson kesäyliopistoissa, Psykologiainstituutissa sekä useissa sairaanhoitopiireissä ympäri maata. Vuosia kestävänä kiinnostuksen kohteena hänellä on ollut persoonallisuuden arviointi ja hoidon suunnittelu, joita monet hänen pitämistä koulutuksistaan ovat käsitelleet.

Viime vuosien aikana Outi on ollut yhä enemmän kiinnostunut psykoterapiasta ja työohjauksesta sekä niihin liittyvien prosessien tutkimuksesta, erityisesti psykoterapeuttisen hoitosuhteen tutkimisesta ja työstämisestä terapiassa. Kulttuuristen tekijöiden huomioiminen terapiasuhteen rakentumisessa sekä terapiaprosessissa on erityisesti Outin tämän hetken kiinnostuksen kohteena.

Outi on terapeuttina ja työnohjaajana lämmin ja empaattinen, avoimesti ja hyväksyvästi asiakkaisiin suhtautuva sekä yhteistyösuhteen merkitystä painottava. Työntekijänä häntä pidetään yhteistyökykyisenä, kuuntelevana ja aktiivisena keskustelijana.

”Kurssin vetäjä oli todella hyvä, kertoi omia kokemuksiaan, antoi tilaa opiskelijoille ja arvosti opiskelijoiden huomioita ja näkökulmia, herätteli sopivasti keskustelua” –osallistujapalautetta Jyväskylän yliopiston kliinisen psykologian syventävien opintojen kurssilta

”Outi on työnohjaajana ymmärtävä ja jalat maassa, mutta toisaalta tarvittaessa sopivan analyyttinen. Hän antaa arvokkaita neuvoja ja auttaa ymmärtää miten mikäkin liittyy mihinkä ja miksi. Hän on myös innokas, kannustava ja empaattinen. Hänen kanssaan on helppo puhua vaikeimmistakin asioista”– palautetta työnohjattavalta

”Terapia on auttanut minua tunnistamaan omia tarpeitani ja elämään pyrkien niitä toteuttamaan”– potilaspalautetta

”Uskallan nyt terapian myötä tehdä asioita, joista olen vuosia haaveillut enkä mieti niinkään mitä muut ajattelevat”– potilaspalautetta

 

Yhteystiedot

Outi Kalla

Puh. 045 872 7455

Email: etunimi.sukunimi@asiantuntijapsykologit.fi

Vastaanotto: Yliopistonkatu 24 A 24, 40100 Jyväskylä